Με αφορμή το μεγαλύτερο φεγγάρι του καλοκαιριού, πάμε παραλία!

«Με αφορμή το μεγαλύτερο φεγγάρι του καλοκαιριού, πάμε παραλία!!»

Αυτό ήταν το μήνυμα και έτσι γεννήθηκε και η ιδέα της διοργάνωσης αυτής της διήμερης εκδρομής, που έφερε σε επαφή τον επισκέπτη με τις ομορφιές και την αυθεντικότητα του τόπου και των ανθρώπων της Βόνιτσας.

Και με αφορμή το μεγαλύτερο φεγγάρι του καλοκαιριού, πήγαμε παραλία!  Στη Βόνιτσα και στις μοναδικές της ομορφιές:  τις φανταστικές παραλίες του Αμβρακικού κόλπου με την ξακουστή «γάμπαρη»,  τα γραφικά σοκάκια της, το υπέροχο ηλιοβασίλεμα από το νησάκι της Κουκουμίτσας, το Κάστρο της, ένα κόσμημα χτισμένο σε βράχο από τον 11ο αιώνα.

Το βράδυ του Σαββάτου (20/8), δύο μέρες μετά την Πανσέληνο, η παραλία “Μυρτάρι” στη Νέα Καμαρίνα γέμισε μουσικές και πολύ κέφι, για τους λάτρεις της φύσης που μας ακολούθησαν δίπλα στην ακρογιαλιά μέχρι το ξημέρωμα!

Ένας ήταν ο στόχος μας:  να αναδείξουμε τη Βόνιτσα μέσα από τις βιωματικές εμπειρίες των ανθρώπων που ταξίδεψαν μαζί μας και έγιναν συνοδοιπόροι μας σε αυτό το ταξίδι.

Προβάλλαμε τον τόπο σαν έναν ελκυστικό προορισμό που έχει να δώσει πολλά στον επισκέπτη.  Απολαυστική διαμονή, ιστορικά στοιχεία, εικόνες, συναισθήματα και παράλληλα γεύσεις,  προϊόντα και παράδοση.  Γευθήκαμε τη νοστιμιά τους και εκτιμήσαμε την αξία τους.

Η Βόνιτσα έχει αξιόλογες παραγωγικές μονάδες, προϊόντα με ξεχωριστές, αυθεντικές γεύσεις, που αξίζει να «ταξιδέψουν» ως την Αθήνα και να κερδίσουν το κοινό που ξέρει να επιλέγει.   Οι τοπικοί παραγωγοί μας παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε ειδική εκδήλωση την Κυριακή το πρωί.

Επιχειρηματίες και έμποροι από την Αθήνα μας ακολούθησαν στην εκδρομή και γνώρισαν αυτόν τον μαγικό τόπο, άνθρωποι εξέχοντες των γραμμάτων και των τεχνών.

  • Η κυρία Ελένη Κυριαζοπούλου, ζωγράφος
  • Η κυρία Σταυρούλα Κυριακίδου, ιδιοκτήτρια Deli στην Αθήνα
  • Ο κύριος Ανδρέας Σμαραγδής, φωτογράφος
  • Ο κύριος Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Καθηγητής Δερματολογιας – Νομικός, Πρόεδρος Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής
  • Η κυρία Αλέξα Γρηγοριάδου, μουσικολόγος
  • Ο κύριος Γιώργος Αραπάκης, καλλιτέχνης – τραγουδοποιός
  • Ο κύριος Βαγγέλης Χαλιός, εκπροσωπώντας την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»
  • Οι κυρίες Χριστίνα και Αλέκα Γεράνη, έμποροι
  • Ο κύριος Τάκης Μουζάκης, επικοινωνιολόγος

Το 1ο Festival “Myrtari 2016” από την Greek Soil’s Choices και με την αρωγή του Δήμου Ακτίου –  Βόνιτσας ήταν γεγονός!  Υποσχεθήκαμε ότι θα ξανασυναντηθούμε το επόμενο καλοκαίρι σε κάποιο άλλο όμορφο μέρος του τόπου μας!